Basisrecept varkensgebraad
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Basisrecept varkensgebraad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gebraiseerd witloof en kroketten. 

bereiding
  1. 1

    Haal het gebraad op tijd uit de koelkast. Doe dat minstens 1 uur van tevoren, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en smeer het in met de mosterd.

  3. 3

    Verhit de olie in een ovenvaste pan en laat ze goed heet worden. Blus met een klontje boter. Bak het vlees in de pan aan alle kanten goudbruin.

  4. 4

    Zet het vlees in dezelfde pan, zonder deksel, in de oven. Anders stoom je het vlees in plaats van het te bakken. Overgiet elk kwartier met vet.

  5. 5

    Check regelmatig de kerntemperatuur. Wanneer die 58°C heeft bereikt, is het vlees klaar. Hoelang dat duurt, is afhankelijk van de vorm van het stuk vlees. Reken ongeveer op 40 minuten.

  6. 6

    Haal het gebraad uit de oven en wikkel het volledig in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.

  7. 7

    Maak intussen van het braadvocht een sausje door het te binden met een klontje boter en de bloem. Te weinig vocht? Voeg wat water, bouillon of bruine fond toe.

  8. 8

    Snij het gebraad in plakjes en serveer die met een beetje saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Haal het gebraad op tijd uit de koelkast. Doe dat minstens 1 uur van tevoren, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en smeer het in met de mosterd.

  3. 3

    Verhit de olie in een ovenvaste pan en laat ze goed heet worden. Blus met een klontje boter. Bak het vlees in de pan aan alle kanten goudbruin.

  4. 4

    Zet het vlees in dezelfde pan, zonder deksel, in de oven. Anders stoom je het vlees in plaats van het te bakken. Overgiet elk kwartier met vet.

  5. 5

    Check regelmatig de kerntemperatuur. Wanneer die 58°C heeft bereikt, is het vlees klaar. Hoelang dat duurt, is afhankelijk van de vorm van het stuk vlees. Reken ongeveer op 40 minuten.

  6. 6

    Haal het gebraad uit de oven en wikkel het volledig in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.

  7. 7

    Maak intussen van het braadvocht een sausje door het te binden met een klontje boter en de bloem. Te weinig vocht? Voeg wat water, bouillon of bruine fond toe.

  8. 8

    Snij het gebraad in plakjes en serveer die met een beetje saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.