Recept

Pompoen-kiplasagne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen herfst zonder pompoengerechten! Deze lekkere lasagne maak je met slechts 5 hoofdingrediënten in slechts 25 minuten. De oven doet de rest van het werk. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes van ± ½ cm. Stort ze in een ovenschaal. Neem een glaasje warm water en los het bouillonblokje erin op. Giet de bouillon bij de pompoen, doe er de salie en de oregano bij en schuif een halfuur in de oven.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof en laat even uitlekken. Pel en snipper de uien en de knoflook, fruit ze in een scheutje olijfolie.

  3. 3

    Haal de pompoen uit de oven en meng met de gefruite ui, de ricotta en het grootste deel van de pijnboompitten (hou wat apart voor de afwerking). Meng goed en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Neem een ovenschaal. Lepel een laagje van de pompoenblokjes op de bodem. Verdeel er wat stukjes van de gerookte kip over. Leg de lasagnevellen erop en lepel er opnieuw wat pompoensaus op, opnieuw een laagje kip en daarna weer lasagnevellen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus. Schuif de lasagne 25 minuten in de oven.

  5. 5

    Werk af met extra pijnboompitten en verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-kiplasagne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!