Recept

Knolselderlasagne met paddenstoelen en mascarpone

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een herfstige lasagne bomvol groenten. Je maakt hem met slechts 5 hoofdingrediënten in slechts 25 minuten. De oven doet de rest van het werk.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder en snij doormidden. Snij de knolselder met de mandoline in flinterdunne plakken van ± 2 mm dik. Blancheer ze twee minuten, giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

 2. 2

  Pel en snipper de sjalotten. Fruit de snippers glazig in een scheutje olijfolie. Pel en halveer de knoflook. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie, voeg de knoflook toe en laat sudderen zodat hij zijn smaak kan afgeven. Haal de knoflook uit de pan.

 3. 3

  Borstel de paddenstoelen schoon, snij het uiteinde van het steeltje en snij de grotere in hapklare stukken. Bak de paddenstoelen samen met de sjalotten op in de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.

 4. 4

  Roer de mascarpone door de paddenstoelen.

 5. 5

  Neem een ovenschaaltje en wrijf in met olijfolie. Schik de plakjes knolselder op de bodem en lepel er wat paddenstoelen-mascarponemengsel op. Schik er opnieuw plakjes knolselder op en opnieuw paddenstoelen en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Sluit af met een laagje knolselder. Besprenkel met olijfolie en schuif de lasagne 25 minuten in de oven.

 6. 6

  Rooster de walnoten en hak grof. Spoel de rucola, laat uitlekken en besprenkel met olijfolie en balsamico-azijn.

 7. 7

  Haal de lasagne uit de oven, bestrooi met de geroosterde walnoten en serveer er de frisse rucola bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolselderlasagne met paddenstoelen en mascarpone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!