Recept

Cannelloni met prei en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk gerecht voor op je feesttafel. Door de reepjes prij in ijswater te bewaren, zullen ze vanzelf een beetje krullen. Leg ze vlak voor het serveren op je gerecht voor een extra chique effect. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Doe de sjalot, de tijm, de laurier, de witte wijn en de visfond in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nog 2 minuten inkoken. Zeef de saus en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snij in fijne blokjes, bewaar een stukje prei van 8 cm voor de afwerking. Snij dit stuk in heel fijne reepjes en bewaar de reepjes in ijswater.

  3. 3

    Snij de helft van de scampi's in fijne blokjes. Verhit een klontje boter en stoof de blokjes prei op een zacht vuur gaar. Kruid met peper en zout. Voeg de stukjes scampi toe en roerbak 1 minuut mee. Rasp de geitenkaas.

  4. 4

    Vul de cannellonibuisjes met de scampi-preimix en leg ze in een ovenschaal. Schenk er de saus bij, bestrooi met de geraspte geitenkaas en bak 25 minuten in de oven.

  5. 5

    Verhoog de temperatuur van de oven naar 210°C. Meng de overgebleven scampi's met een scheutje olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Leg ze op de cannellonibuisjes en bak nog 5 minuten in de oven. Werk af met de fijne reepjes rauwe prei.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cannelloni met prei en scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!