Recept

Gehaktbrood met kriekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: “Zo maakten mijn beide grootmoeders gehaktbrood. Pure nostalgie als ik de smaak van krieken en afgekoelde ‘fricandon’ proef. Hier hoort gewoon een sneetje witbrood bij!”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Maak het gehakt los in een kom. Voeg de gesnipperde sjalot, de gehakte peterselie, het ei en het paneermeel toe.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten daarna goed door het gehakt. Voeg indien je dat nodig vindt nog wat extra paneermeel toe.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met de boter. Maak daarna je handen nat en vorm een mooie bol van het gehakt. Leg in de ingevette ovenschaal en leg nog enkele vlokjes boter op het gehaktbrood. Zet 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Warm de krieken op met het sap en de suiker. Roer in een kom het aardappelzetmeel los met 2 eetlepels water. Bind er het sap van de krieken mee.

  5. 5

    Laat het gehaktbroodje afkoelen en serveer het in plakjes met de krieken. Lekker met (wit) brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met kriekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!