Groentesoep uit de soepmaker
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groentesoep uit de soepmaker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een soepmaker kan ook soep met stukjes groenten aan, zoals deze maaltijdsoep. Heb jij zo geen toestel? Geen nood, in een soeppan lukt deze soep ook. Laat ze dan gewoon 20 minuten zachtjes koken.

Tip: de hoeveelheid water die je moet toevoegen, kan variëren volgens het type soepmaker dat je hebt. Vul ‘m in elk geval niet boven het streepje. Is de soep wat te dik, voeg dan als ze klaar is nog wat warm water toe en mix eventueel nog eens door (als dat kan met jouw soepmaker) om alles goed te mengen. Is ze te dun, voeg dan de volgende keer iets meer groenten toe.

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en de aardappel, snij ze in stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Maak de selder schoon en snij ‘m in boogjes.

  2. 2

    Doe alle groenten met het bouillonblokje in de soepmaker en overgiet met 700 ml water of tot aan het streepje.

  3. 3

    Selecteer het programma voor soep met stukjes en duw op start.

  4. 4

    Proef de soep wanneer ze klaar is en breng op smaak met zout.

  5. 5

    Werk af met grof gehakte bladpeterselie en een flinke snuif versgemalen zwarte peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en de aardappel, snij ze in stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Maak de selder schoon en snij ‘m in boogjes.

  2. 2

    Doe alle groenten met het bouillonblokje in de soepmaker en overgiet met 700 ml water of tot aan het streepje.

  3. 3

    Selecteer het programma voor soep met stukjes en duw op start.

  4. 4

    Proef de soep wanneer ze klaar is en breng op smaak met zout.

  5. 5

    Werk af met grof gehakte bladpeterselie en een flinke snuif versgemalen zwarte peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.