Recept

Maaltijdsoep met pompoen, zoete aardappel, gebakken champignons en spelt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze soep is op-en-top herfst!

bereiding
  1. 1

    Halveer de butternut in de lengte, haal de pitten eruit en snij in gelijke stukken. Schil en snij de zoete aardappelen in gelijke stukken. Pel en snij de uien in grove stukken. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Stoof de ui glazig in olie. Voeg de gesneden groenten en knoflook aan de ui toe en stoof de groenten bijna gaar. Voeg de bouillonblokjes en 1,5 liter water aan de groenten toe. Laat 20 minuten rustig koken.

  3. 3

    Maak ondertussen de muntolie. Doe de neutrale olie en blaadjes munt in een maatbeker en mix glad. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kook de spelt zoals vermeld op de verpakking. Maak de champignons proper en halveer eventuele grote exemplaren. Bak de champignons krokant in een braadpan met olie.

  5. 5

    Mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Doe in elke soepkom een beetje spelt en gebakken champignons. Giet er de soep over en werk af met een lepel muntolie en blaadjes munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maaltijdsoep met pompoen, zoete aardappel, gebakken champignons en spelt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!