Recept

Bouillie Saint Antoine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept leerde lezeres Renilde van haar oma. De rest van welke bouillon kun je makkelijk invriezen en later als basis voor soep gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Zet drie liter water op. Doe het rundvlees erin, samen met wat zout, wat peper en de laurierblaadjes, breng aan de kook en laat 45 minuten à 1 uur garen. Maak intussen de prei, de selder, de uien, de wortelen en de aardappelen schoon en snij de groenten in julienne en de aardappelen in blokjes.

  2. 2

    Voeg als het vlees gaar is de groenten toe en laat nog 15 à 20 minuten koken. Verwijder het vlees uit de soep en trek het met een vork in draadjes, hou apart voor de afwerking. Neem de blaadjes laurier uit de soep en mix ze.

  3. 3

    Maak de champignons schoon en snij ze in stukjes. Bak ze rondom goudbruin en krokant in boter. Maak de ui schoon, snipper fijn en fruit glazig in boter. Voeg de gepelde tomaten toe en stoof tot de ui gaar is. Blus met de porto of madera, of met zo'n 5 pollepels van de gemixte soep en breng op smaak met de extra kippenbouillon, de nootmuskaat, de oregano, de rozemarijn, het basilicum en de tijm.

  4. 4

    Schep de soepballetjes in de soep en laat garen. Voeg het in draadjes getrokken rundvlees toe en de gebakken champignons.

  5. 5

    Werk de soep af met gesnipperde peterselie. Lekker met gekookte aardappelen, augurken en uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillie Saint Antoine

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!