Recept

Minipizza’s met pompoen, salie en roquefort

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke hartverwarmende herfstpizza's met pompoen, salie en blauwe kaas. Geen fan van blauwe kaas? Je kunt de roquefort weglaten of vervangen door wat geraspte emmentaler of gruyère.

Tip! Knip het bakpapier in aparte stukjes en leg elke pizza op een stukje. Zo kun je ze nadien meteen uit de oven serveren en kan iedereen makkelijk zijn pizza met het papiertje uit de hand eten.

Tip! Liever een snelle pizza? Je kunt ze uiteraard ook maken met kant-en-klaar pizzadeeg.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Doe 100 milliliter water en de gist in de mengkom van je keukenrobot. Laat even staan tot er luchtbelletjes verschijnen.

  2. 2

    Doe er de bloem, het zout en de olijfolie bij en mix tot een glad en homogeen deeg. Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 1.30 uur rijzen op een warme plaats.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in 6 bolletjes en rol ze uit tot kleine pizzabodems. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  4. 4

    Klop de ricotta los en kruid met peper en zout. Bestrijk de pizzabodems met het ricottamengsel, maar laat de randen vrij.

  5. 5

    Schil de pompoen en snij er met een dunschiller dunne plakjes van. Leg de plakjes op de pizza en werk af met de roquefort, de salieblaadjes en de roze peperkorrels. Bak de pizza’s 20 à 25 minuten in de oven. Bedruppel met olijfolie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minipizza’s met pompoen, salie en roquefort

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!