Hartige pompoentaartjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige pompoentaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoen is een echte allemansvriend en combineert heerlijk met kaas. Je kunt de ricotta perfect vervangen door feta, zachte geitenkaas en blauwe schimmelkaas zoals Achelse blauwe. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Rist de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn.

  2. 2

    Meng de ricotta en de rozemarijn onder de pompoenblokjes. Breng op smaak met het gemberpoeder, het kerriepoeder, peper en zout.

  3. 3

    Bekleed de bakvormpjes (van 12cm diameter) met het bladerdeeg. Verdeel het pompoenmengsel over het deeg, bedruppel met wat olijfolie en bestrooi met de parmezaan. Bak de taartjes 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Rist de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn.

  2. 2

    Meng de ricotta en de rozemarijn onder de pompoenblokjes. Breng op smaak met het gemberpoeder, het kerriepoeder, peper en zout.

  3. 3

    Bekleed de bakvormpjes (van 12cm diameter) met het bladerdeeg. Verdeel het pompoenmengsel over het deeg, bedruppel met wat olijfolie en bestrooi met de parmezaan. Bak de taartjes 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.