Recept

1 deeg-3 broden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bakken op iets grotere schaal? Als je dan toch aan het kneden en bakken slaat, maak gewoon drie verschillende broodjes. Leuk om te variëren.

bereiding
  1. 1

    Zeef het meel boven een grote kom, maak een kuiltje in het midden. Meng er de gist, zout, suiker, honing, eieren, boter, melk door.

  2. 2

    Kneed gedurende 15 minuten tot een soepel deeg.

  3. 3

    Bol op, verdeel in 3 gelijke delen en laat afgedekt rijzen op een tochtvrije plaats gedurende 40 minuten.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 3 gelijke delen

Voor het chocoladebrood
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de chocoladepellets door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 185°C.

Voor het notenbrood
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de gehakte walnoten door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

Voor het rozijnenbrood
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de rozijnen door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

bereiding
  1. 1

    Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat of doe het in een ingevette broodvorm. Bak het brood gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!