• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

1 deeg-3 broden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bakken op iets grotere schaal? Als je dan toch aan het kneden en bakken slaat, maak gewoon drie verschillende broodjes. Leuk om te variëren.

bereiding
  1. 1

    Zeef het meel boven een grote kom, maak een kuiltje in het midden. Meng de melk met de gist en de honing en giet dit mengsel in het kuiltje.

  2. 2

    Voeg het losgeklopte ei toe en meng alles goed. Kneed gedurende 15 minuten tot een soepel deeg.

  3. 3

    Bol op en laat afgedekt rijzen p een warme plaats gedurende 45 minuten.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 3 gelijke delen

bereiding
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de chocoladepellets door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

bereiding
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de gehakte walnoten door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

bereiding
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de rozijnen door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

bereiding
  1. 1

    Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat of doe het in een ingevette broodvorm. Bak het brood gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef het meel boven een grote kom, maak een kuiltje in het midden. Meng de melk met de gist en de honing en giet dit mengsel in het kuiltje.

  2. 2

    Voeg het losgeklopte ei toe en meng alles goed. Kneed gedurende 15 minuten tot een soepel deeg.

  3. 3

    Bol op en laat afgedekt rijzen p een warme plaats gedurende 45 minuten.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 3 gelijke delen

bereiding
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de chocoladepellets door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

bereiding
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de gehakte walnoten door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

bereiding
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de rozijnen door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

bereiding
  1. 1

    Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat of doe het in een ingevette broodvorm. Bak het brood gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.