• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

1 deeg-3 broden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bakken op iets grotere schaal? Als je dan toch aan het kneden en bakken slaat, maak gewoon drie verschillende broodjes. Leuk om te variëren.

bereiding
  1. 1

    Zeef het meel boven een grote kom, maak een kuiltje in het midden. Meng er de gist, zout, suiker, honing, eieren, boter, melk door.

  2. 2

    Kneed gedurende 15 minuten tot een soepel deeg.

  3. 3

    Bol op, verdeel in 3 gelijke delen en laat afgedekt rijzen op een tochtvrije plaats gedurende 40 minuten.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 3 gelijke delen

Voor het chocoladebrood
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de chocoladepellets door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 185°C.

Voor het notenbrood
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de gehakte walnoten door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

Voor het rozijnenbrood
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de rozijnen door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

bereiding
  1. 1

    Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat of doe het in een ingevette broodvorm. Bak het brood gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef het meel boven een grote kom, maak een kuiltje in het midden. Meng er de gist, zout, suiker, honing, eieren, boter, melk door.

  2. 2

    Kneed gedurende 15 minuten tot een soepel deeg.

  3. 3

    Bol op, verdeel in 3 gelijke delen en laat afgedekt rijzen op een tochtvrije plaats gedurende 40 minuten.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 3 gelijke delen

Voor het chocoladebrood
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de chocoladepellets door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 185°C.

Voor het notenbrood
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de gehakte walnoten door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

Voor het rozijnenbrood
  1. 1

    Kneed opnieuw en meng er de rozijnen door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.

bereiding
  1. 1

    Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat of doe het in een ingevette broodvorm. Bak het brood gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.