Recept

Italiaanse kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig bord pasta. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook en fruit aan in wat olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes en -puree aan toe en blus met de rode wijn. Doe er de oregano bij, kruid met peper en zout en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.

  2. 2

    Klop intussen de eieren los in een diep bord. Vul een ander bord met bloem en nog een bord met een mengeling van de geraspte parmezaan en de panko.

  3. 3

    Wentel de kip eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en daarna door de mengeling van parmezaan en panko. Leg de repen op een bord.

  4. 4

    Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de pasta door de saus.

  5. 5

    Bak de gepaneerde kippenreepjes krokant en goudbruin in de helft olijfolie en de helft boter. Serveer met de pasta en werk af met parmezaanschilfers en blaadjes rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!