Recept

Hamburger met tomatencompote en maïskolven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke burger op de BBQ! 

bereiding
  1. 1

    Verhit de barbecue. Start met het maken van de compote. Maak de paprika schoon, verwijder de pitjes en snij in vieren. Spoel de tomaten en snij eveneens in vieren. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Doe de groenten samen met de kruiden, de suiker, de olijfolie en de azijn in een grote kom. Hussel alles door elkaar en stort de groenten op een bakplaat. Zet de plaat op het barbecuerooster en gril de groenten 25 minuten onder het deksel, tot ze wat geblakerd zijn en zacht. Laat afkoelen. Stort de afgekoelde groenten op een snijplank en snij ze tot een grove compote.

  3. 3

    Meng het eitje en het paneermeel door het gehakt, breng op smaak met peper, zout en komijn. Verdeel het gehakt in vier porties en vorm er vier hamburgers van. Bak de hamburgers gaar langs beide kanten op de barbecue.

  4. 4

    Kruid de maïskolven met peper, zout en chilivlokken, besprenkel met olijfolie en gaar ze op de barbecue. Gril de halloumi op de barbecue. Snij de broodjes doormidden, besprenkel met olijfolie en leg ook even kort op de barbecue. Spoel de gemengde sla en zwier droog.

  5. 5

    Beleg het broodje met gemengde sla, leg er een burger op, daarop 2 sneetjes halloumi en lepel er flink wat compote bij. Zet de bovenste helft van het broodje erop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamburger met tomatencompote en maïskolven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!