Recept

Pittige worstenbroodjes met mangochutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De mangochutney kun je bewaren in een gesteriliseerde weckpot en smaakt ook heerlijk bij een gegrild stukje vlees vanop de barbecue of in de winter bij een Indische curry. Lepel er dan nog een beetje frisse yoghurt bij.

bereiding
  1. 1

    Maak de mangochutney. Open de kardemompeultjes en haal de zaadjes eruit. Rooster ze samen met de komijnzaadjes en de koriander in een pan zonder vetstof. Doe in een vijzel en stamp fijn samen met het chilipoeder.

  2. 2

    Doe de wittewijnazijn samen met de suiker in een steelpannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Schil de mango's, snij het vruchtvlees in blokjes. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn. Schil de gember en rasp.

  3. 3

    Doe de mangoblokjes samen met de fijngestampte specerijen en de geraspte gember bij de wittewijnazijn en laat op een zacht vuur minstens 30 minuten inkoken tot een smeuïge compote. Doe er de laatste 10 minuten de chilipeper bij.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de worstenbroodjes. Pel en snipper de sjalot. Hak de koriander grof. Meng het kippengehakt met de currypasta, de sjalot en de koriander. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Ontrol het bladerdeeg en vorm 2 worstjes met het gehakt. Leg ze op het bladerdeeg en rol op. Bestrijk de naad en de bovenkant van het worstenbroodje met de losgeklopte eidooier en bestrooi met sesamzaadjes.

  6. 6

    Snij in stukken en bak de worstenbroodjes in 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Serveer de warme worstenbroodjes met de mangochutney.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige worstenbroodjes met mangochutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!