Recept

Witloof-vispannetje met kreeftensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijke ovenschotel met vis en kreeft die ook niet zou misstaan op je feesttafel!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Snij het witloof in partjes. Stoof het witloof zacht en goudbruin in boter. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Schil de wortelen en snij ze in frietjes. Stoof de wortelen beetgaar en goudbruin in boter en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de saus. Verwarm de soep met de room en laat het mengsel enkele minuten inkoken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Haal al het vlees uit de kreeft. Snij de vis in stukken van 5 à 7 cm en kruid met peper en zout. Leg het witloof en de wortelen in een ovenschaal en beleg met de vis, de scampi's en de stukjes kreeft. Schenk er de kreeftensaus over en gaar 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Verhoog de oventemperatuur nog even tot 210°C om de bovenkant te laten gratineren. Werk af met de plukjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof-vispannetje met kreeftensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!