Recept

Kruidige hamburgers met courgettefrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde variant op de typische hamburgers. De courgettefrietjes smaken er heerlijk bij!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgettes en snij ze met de schil in frietjes. Zet 3 kommetjes klaar: eentje met bloem, eentje met losgeklopte eieren en eentje met panko. Kruid de panko met peper en zout.

  2. 2

    Wentel de frietjes door de bloem, het ei en ten slotte door de panko. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. Draai ze na 10 minuten even om.

  3. 3

    Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat even uitlekken op keukenpapier. Schep samen met het gesnipperd basilicum onder het gehakt. Breng op smaak met peper, zout en de worchestershiresaus.

  4. 4

    Kneed tot een egaal geheel en verdeel in 4 gelijke porties. Vorm er hamburgers van, duw ze een beetje plat en laat 10 minuten rusten in de koelkast.

  5. 5

    Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Halveer de pistolets en gril ze eventueel even op de grillplaat of de BBQ. Gril de burgers aan beide kanten gaar Bestrijk de broodjes met ketchup of mayonaise en beleg met een handvol rucola, een burger, wat tomaat en het pistolethoedje. Serveer met de courgettefrietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige hamburgers met courgettefrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!