Recept

Bloemkooltaboulé met wortel-komkommerlinten, krokante kip en korianderdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Gooi de kruidensteeltjes nooit weg, maar bewaar ze om een soepje extra smaak te geven.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de dressing. Pel en pers de knoflook en mix samen met de blaadjes van de koriander en olijfolie tot een gladde dressing. Breng op smaak met een beetje peper en citroensap. Zet weg tot serveren.

  2. 2

    Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Mix 3/4 van de roosjes in de blender tot rijst. Meng er de peterselie onder.

  3. 3

    Leg de rest van de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie, de garam masala, peper en zout. Meng en rooster 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel de wortelen en de komkommer. Maak met een dunschiller lange linten van de wortelen en de komkommer. Schik de groentelinten tussen de bloemkoolrijst.

  5. 5

    Bak de kipfilets goudbruin en krokant in olijfolie en snij ze in reepjes. Serveer de bloemkooltaboulé met de krokante kip en lepel er wat dressing over. Werk af met extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkooltaboulé met wortel-komkommerlinten, krokante kip en korianderdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!