Salade met quinoa en krokante kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade met quinoa en krokante kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker én gezond, klaar in 40 minuten!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in. Verwarm de bouillon voor de quinoa.

  2. 2

    Kruid de kipfilets met peper en zout. Meng het paneermeel met de helft van de peterselie en 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Schik de kipfilets in de schaal en verdeel er het paneermengsel over. Bak de kipfilets in ± 30 minuten krokant in de oven.

  3. 3

    Kook de quinoa in de bouillon volgens de instructies op de verpakking, giet af in een zeef en doe in een kom. Voeg zeste, munt en peterselie toe en kruid met ras el hanout, peper en zout. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en meng goed.

  4. 4

    Maak de veldsla schoon en zwier droog. Snij de rode ui in ringen. Breek de granaatappels doormidden en klop er de pitjes uit. Rasp de parmezaan grof.

  5. 5

    Roer olijfolie, citroensap en honing door de Griekse yoghurt en kruid met peper, zout en een snuifje ras el hanout.

  6. 6

    Meng de veldsla met de granaatappelpitjes, de quinoa, de rozijntjes en de uiringen. Verdeel over 4 borden en werk elke salade af met 1 in stukken gesneden kipfilet, de geraspte parrmezaan en yoghurtdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in. Verwarm de bouillon voor de quinoa.

  2. 2

    Kruid de kipfilets met peper en zout. Meng het paneermeel met de helft van de peterselie en 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Schik de kipfilets in de schaal en verdeel er het paneermengsel over. Bak de kipfilets in ± 30 minuten krokant in de oven.

  3. 3

    Kook de quinoa in de bouillon volgens de instructies op de verpakking, giet af in een zeef en doe in een kom. Voeg zeste, munt en peterselie toe en kruid met ras el hanout, peper en zout. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en meng goed.

  4. 4

    Maak de veldsla schoon en zwier droog. Snij de rode ui in ringen. Breek de granaatappels doormidden en klop er de pitjes uit. Rasp de parmezaan grof.

  5. 5

    Roer olijfolie, citroensap en honing door de Griekse yoghurt en kruid met peper, zout en een snuifje ras el hanout.

  6. 6

    Meng de veldsla met de granaatappelpitjes, de quinoa, de rozijntjes en de uiringen. Verdeel over 4 borden en werk elke salade af met 1 in stukken gesneden kipfilet, de geraspte parrmezaan en yoghurtdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.