Recept

Krabquiche met venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb je een vulling die veel vocht bevat? Strooi dan wat paneermeel op de bodem. Het paneermeel absorbeert het vocht waardoor de korst knapperig blijft.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook, snipper de sjalot. Spoel de venkel en snij in fijne blokjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalot, look en venkel op een zacht vuurtje. Voeg het kerriepoeder en een scheutje water toe, laat garen en lichtjes karamelliseren

  3. 3

    Klop de eieren op met de room, voeg de venkel toe en kruid met voldoende peper en zout. Proef en kruid eventueel bij met extra kerriepoeder.

  4. 4

    Doe het bladerdeeg in een bakvorm, prik gaatjes in het deeg en bestrooi met het paneermeel. Beleg met stukjes krab en overgiet met de venkel-roommengeling. Bestrooi met de geraspte parmezaan en zet 35 minuten in de oven.

  5. 5

    Werk af met extra krabvlees, venkelgroen of dille en serveer met limoenpartjes.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krabquiche met venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!