Krabquiche met venkel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krabquiche met venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb je een vulling die veel vocht bevat? Strooi dan wat paneermeel op de bodem. Het paneermeel absorbeert het vocht waardoor de korst knapperig blijft.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook, snipper de sjalot. Spoel de venkel en snij in fijne blokjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalot, look en venkel op een zacht vuurtje. Voeg het kerriepoeder en een scheutje water toe, laat garen en lichtjes karamelliseren

  3. 3

    Klop de eieren op met de room, voeg de venkel toe en kruid met voldoende peper en zout. Proef en kruid eventueel bij met extra kerriepoeder.

  4. 4

    Doe het bladerdeeg in een bakvorm, prik gaatjes in het deeg en bestrooi met het paneermeel. Beleg met stukjes krab en overgiet met de venkel-roommengeling. Bestrooi met de geraspte parmezaan en zet 35 minuten in de oven.

  5. 5

    Werk af met extra krabvlees, venkelgroen of dille en serveer met limoenpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook, snipper de sjalot. Spoel de venkel en snij in fijne blokjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalot, look en venkel op een zacht vuurtje. Voeg het kerriepoeder en een scheutje water toe, laat garen en lichtjes karamelliseren

  3. 3

    Klop de eieren op met de room, voeg de venkel toe en kruid met voldoende peper en zout. Proef en kruid eventueel bij met extra kerriepoeder.

  4. 4

    Doe het bladerdeeg in een bakvorm, prik gaatjes in het deeg en bestrooi met het paneermeel. Beleg met stukjes krab en overgiet met de venkel-roommengeling. Bestrooi met de geraspte parmezaan en zet 35 minuten in de oven.

  5. 5

    Werk af met extra krabvlees, venkelgroen of dille en serveer met limoenpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?