Recept

Spaghetti met zeevruchten en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor extra groenten voeg je nog wat reepjes paprika toe. Stoof ze enkele minuten mee met de ui en de chorizo. 

bereiding
  1. 1

    Kook de spaghetti gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Spoel de schelpen grondig. Pel de ui en snipper 'm heel fijn. Snij de chorizo in kleine blokjes. Spoel de tomaten en snij ze zonder de zaadjes in blokjes.

  2. 2

    Fruit de ui en de chorizo in wat olie in een grote pan. Voeg de tomatenblokjes, de peterselie en de pastis toe en laat even goed doorkoken. Voeg daarna de schelpjes en de gamba's toe. Laat 7 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

  3. 3

    Pel de knoflook en snij 'm in fijne plakjes. Bak ze in een klein pannetje tot chips. Laat de amandelschilfers even meebakken en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Doe de spaghetti bij de schelpjes en gamba's en roer goed om. Verdeel over de borden en strooi er de knoflook- en amandelchips over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met zeevruchten en chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!