Griekse orzo met halloumi, gegrilde courgette en zwarte olijven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Griekse orzo met halloumi, gegrilde courgette en zwarte olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker zomers! Tip: koop halloumi die al op voorhand in kruiden gemarineerd werd. Dat zorgt voor extra veel smaak. 

bereiding
  1. 1

    Halveer de olijven. Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenstukjes en de Provençaalse kruiden toe en laat alles goed stoven.

  2. 2

    Kook de orzo beetgaar in gezouten water, giet af en meng er de tomatensaus en de olijven onder, kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de courgette met een dunschiller in lange repen. Gril de courgetterepen in een grillpan met wat olijfolie.

  4. 4

    Snij de halloumi in repen en bak de repen langs beide kanten goudbruin in een pan met wat olijfolie.

  5. 5

    Hak de bladpeterselie fijn. Leg de courgetterepen en de gebakken halloumi op de orzo. Werk af met de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Halveer de olijven. Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenstukjes en de Provençaalse kruiden toe en laat alles goed stoven.

  2. 2

    Kook de orzo beetgaar in gezouten water, giet af en meng er de tomatensaus en de olijven onder, kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de courgette met een dunschiller in lange repen. Gril de courgetterepen in een grillpan met wat olijfolie.

  4. 4

    Snij de halloumi in repen en bak de repen langs beide kanten goudbruin in een pan met wat olijfolie.

  5. 5

    Hak de bladpeterselie fijn. Leg de courgetterepen en de gebakken halloumi op de orzo. Werk af met de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.