Recept

Fougasse

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip van Ilse: "Dit typisch Provençaalse platbrood is heerlijk krokant vanbuiten, maar toch lekker zacht vanbinnen. Traditioneel worden er geen olijven gebruikt, enkel rozemarijn, maar ik vind ze heerlijk met zwarte olijven erin verwerkt."

bereiding
 1. 1

  Meng in een ruime kom de bloem met het zout. Giet er het lauw water, de gedroogde gist en de olijfolie bij en kneed 15 minuten goed door tot een elastisch deeg. Vorm een bal, leg in een schone kom en dek af met vershoudfolie. Laat ongeveer 1 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Verdeel het deeg in 8 kleine bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een cirkel van ongeveer 2 centimeter dik en leg ze op de bakplaat. Dek opnieuw af met vershoudfolie en laat nog 15 minuten rusten.

 3. 3

  Snij de broden in met een scherp mes of een schaar zoals de nerven van een blad: eerst in de lengte en dan meerdere keren schuin daarop naar beide zijden. Trek de insnijdingen een beetje open en duw er her en der olijven in. Bestrijk de broden met olijfolie en bestrooi ze naar wens met de rozemarijn en wat fleur de sel.

 4. 4

  Bak de broden 20 minuten in de voorverwarmde oven . Haal ze meteen van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fougasse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!