Recept

Visburger met erwten-cottagecheesesaus en komkommersla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Je kunt zonder problemen een visfilet uit de diepvries paneren. Zorg gewoon dat hij op voorhand helemaal ontdooid is en dep hem goed droog met keukenpapier. 

bereiding
  1. 1

    Schil de komkommer en snij ‘m in fijne plakken of repen. Meng de wittewijnazijn met de suiker, het zout en de olijfolie. Meng met de komkommer en zet in de koelkast om te marineren.

  2. 2

    Kook de erwtjes 1 minuut in gezouten water. Giet af en laat meteen schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken. Plet met een vork. Pel en plet de knoflook. Meng de erwtjes met de knoflook, de cottage cheese, enkele druppels citroensap, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout. Zet in de koelkast.

  3. 3

    Hak de blaadjes van de munt fijn. Pers het vocht uit de komkommersalade en voeg de munt toe aan de komkommer. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verkruimel de amandelschilfers. Rasp de pecorino en meng met de amandelschilfers. Kruid de visfilets met peper en zout. Wentel ze door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door het amandelmengsel.

  5. 5

    Bak de gepaneerde vis gaar en krokant in wat olijfolie. Rooster de broodjes kort in de oven. Besmeer 4 helften van de broodjes met een laagje erwtenspread en beleg ze met een visfilet en komkommersalade. Dek af met de andere helft van het broodje en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visburger met erwten-cottagecheesesaus en komkommersla

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!