Recept

Courgettelasagne met tonijn en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vervang de pastavellen in je lasagne eens door dunne plakken courgette voor een koolhydraatarme lasagne.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 185°C. Spoel en schaaf de courgette met behulp van een mandoline in lange, fijne repen. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Hak de peterselie fijn. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Verhit een scheutje olie in een wokpan en roerbak de spinazie samen met de knoflook.

  3. 3

    Meng de tonijn samen met kappertjes, spinazie, ricotta en peterselie in een mengkom. Breng op smaak met cayennepeper en zout.

  4. 4

    Bestrijk een ovenschotel met olie en een laagje passata. Leg er een laag courgetterepen op, een laag van het ricotta-tonijnmengsel, een laag passata en daarbovenop een handvol gemalen gruyèrekaas. Werk zo alle ingrediënten op tot de schaal gevuld is. Werk af met de rest van de gemalen kaas.

  5. 5

    Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten tot de kaas goudgeel kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgettelasagne met tonijn en ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!