Recept

Kersengratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Piet Huysentruyt: “De smaak van zoete sappige kersen is zo zomers! De combinatie van de kersen met de amandel in dit eenvoudige gerechtje is fenomenaal.”

bereiding
  1. 1

    Meng het amandelpoeder met de poedersuiker: dit mengsel heet 'broyage'. Klop de room stijf. Klop de eieren en de eidooier met de suiker tot een dik wit-schuimig mengsel dat als een lint van de klopper loopt. Voeg de broyage en de opgeklopte room toe aan de eidooiers. Laat het beslag 1 nacht rusten. Zo neemt het amandelpoeder de andere ingrediënten beter op en wordt het beslag steviger.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Schik de kersen en de frambozencoulis in diepe bordjes. Schep in elk bordje 2 eetlepels van het roommengsel op de kersen en frambozencoulis. Let op: je zal te veel van het mengsel hebben, maar de hoeveelheden zijn zo voorzien dat je de eieren makkelijk kunt opkloppen. Het mengsel blijft 10 dagen goed in de koelkast.

  3. 3

    Gratineer de dessertjes enkele minuten onder de ovengrill. Eventueel kun je het nog afwerken met de bunzenbrander. Het is de bedoeling dat het bovenste laagje lauwwarm is. De vruchten hoeven niet warm te zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kersengratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!