Recept

Courgettepakjes met ricotta en tortillachips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Ook lekker: doe wat gerookte zalmsnippers bij de ricotta. Nog een gouden tip bij het maken van de chips: blijf in de buurt van de oven, want ze verbranden supersnel: 8 minuten is 8 minuten, vraag dat maar aan mijn man, die onlangs een lading liet verbranden...”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Maak de puntpaprika schoon en snij ‘m in stukjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes en doe samen met de paprika, de knoflook en de sjalot in een ovenschaal. Voeg de oregano, tijm en rozemarijn toe, kruid met peper en zout en besprenkel ruim met olijfolie en balsamicoazijn. Zet 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij intussen de tortilla’s in driehoekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met paprikapoeder en zout en besprenkel met olijfolie. Meng de ricotta met de peterselie en de citroenschil en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak met een mandoline lange linten van de courgettes. Ga maar tot aan de zaadjes van de courgette, de zaadjes kun je later nog verwerken in een soepje. Leg de courgettelinten kruiselings per 4 op elkaar in een stervorm. Lepel in het midden de citroenricotta en plooi de courgettelinten een voor een over elkaar tot een pakketje.

  4. 4

    Neem de tomaatjes uit de oven en leg er de courgettepapillotjes bij. Kruid met peper, zout en besprenkel met olijfolie. Schuif nog 15 minuten in de oven. Zet de tortillachips er de laatste 8 minuten bij.

  5. 5

    Serveer de courgettepapillotjes met de tomaten, werk af met het basilicum en de zelfgemaakte chips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgettepakjes met ricotta en tortillachips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!