Recept

Kalkoenschnitzel met zomerpuree een erwtjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook in de zomer kan stoemp smaken. Redactrice Natalie: “Zomerse puree staat hier elke week op het menu. Ik maak een klassieke smeuïge puree met boter of olijfolie en voeg iets extra toe, zoals gekonfijte knoflook of geroosterde pijnboompitten. Serveer er sowieso nog een extra portie groenten bij.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Blancheer de erwtjes enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af en spoel meteen onder koud water. Pel de sjalot en snij in ringen. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringen. Rasp de citroenschil en pers de citroen. Rol de muntblaadjes op en snipper ze fijn. Meng de erwtjes met de citroenschil, citroensap, de munt en het pepertje. Kruid met zout.

  3. 3

    Verhit boter in een pan en bak de kalkoenschnitzels aan beide kanten goudbruin en krokant.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en pureer ze met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met de parmezaan, de zongedroogde tomaatjes, peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Serveer de schnitzel met de zomerpuree en de erwtjessalade. Werk af met extra munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenschnitzel met zomerpuree een erwtjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!