Recept

Zeebaars in zoutkorst

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Voor lezer Matti is er niets spannender dan met zijn hengel zelf zeebaars te vangen. Zo’n kraakverse vis smaakt het lekkerst puur in een zoutkorst.
Vis je niet zelf? Matti: "Met de lijn gevangen zeebaars vind je ook bij de betere visboer. Als bewijs hangt er een plastic tag aan de kieuwen."

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de vis panklaar (ingewanden en schubben verwijderd) of laat dat doen door je vishandelaar. Spoel de zeebaars onder koud stromend water en dep droog.

 2. 2

  Spoel de tijm. Spoel de citroen, snij ‘m in schijfjes en vul de buikholte van de zeebaars met schijfjes citroen en tijm. Kruid met peper en zout.

 3. 3

  Bedek een ovenschaal met een laagje grof zeezout. Leg de vis hierop en bedek opnieuw met grof zeezout. Grijs zeezout is uit zichzelf al een beetje vochtig, maar besprenkel de zoutkorst nog met enkele druppels water. De volledige vis moet goed ingepakt zijn. Gaar 23 à 25 minuten in de oven.

 4. 4

  Verwijder het zout voorzichtig van de vis en schep de stukjes zeebaars op je bord. Hou het puur. Werk af met wat olijfolie en serveer met zeekraal en gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars in zoutkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!