Recept

Leo-taart met chocolademousse en suikereitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echt spektakelstuk voor je paasfeest. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de chocolademousse. Smelt de chocolade samen met de melk au bain-marie. Meng de eidooier met de rum, de poedersuiker en de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten stijf. Klop de room stijf. Spatel de slagroom en het eiwit voorzichtig door de chocoladecrème. Zet afgedekt koel weg.

  2. 2

    Vet een ronde springvorm (24 cm doorsnede) in met boter en bestuif met een beetje bloem. Schud het teveel eruit.

  3. 3

    Klop de boter met de suiker in 5 minuten tot een schuimige massa, of tot de suikerkorrels opgelost zijn. Meng er een voor een de eieren en de room door. Zeef de bloem boven de kom en spatel door het beslag. Voeg de citroenrasp en het -sap toe en meng tot een glad beslag.

  4. 4

    Giet het beslag in de cakevorm en bak 50 à 60 minuten in de oven, controleer of de cake gaar is. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en ontvorm dan. Snij de cake horizontaal in twee helften.

  5. 5

    Spatel een beetje chocolademousse tussen de twee cakehelften en bestrijk ook de zijkant met de chocolademousse. Snij de Leo-wafels met een scherp mes op de breeklijnen door, voor een mooie snijkant. Duw de Leo-wafels tegen de taart. Vul de ruimte vanboven met de rest van de chocolademousse en werk af met kleine gesuikerde paaseitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Leo-taart met chocolademousse en suikereitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!