Recept

Citroencharlotte met mango

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé ideale taart voor je paasfeest. Geen springvorm in huis? Je kunt deze charlotte ook maken in een glazen kom. Opgelet: de crème moet 2 uur opstijven. 

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe het citroensap in een steelpannetje, breek er de eieren boven en voeg de poedersuiker toe. Klop luchtig los. Zet het pannetje op het vuur en warm al roerend op tot de crème begint in te dikken. Los er de uitgeknepen gelatine in op en roer goed los.

  2. 2

    Schil de mango, snij de helft in blokjes en bewaar de rest voor de afwerking. Pureer de helft van het mangovruchtvlees. Klop de room stijf en spatel twee derde van de room samen met de mangopuree door de wat afgekoelde citroencrème. Hou een derde van de room apart voor de afwerking.

  3. 3

    Bekleed de wand van een springvorm (18 à 20 cm diameter) met de madeirakoekjes. Giet de citroenmangocrème in de vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Snij de rest van het mangovruchtvlees in reepjes en versier er de taart mee, werk nog verder af met de rest van de slagroom en de ananaskersen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroencharlotte met mango

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!