Risotto met zeekraal en zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto met zeekraal en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze risotto met vis is klaar in een halfuur. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Pel en plet de knoflook. Verwarm de kippenbouillon. Spoel de zeekraal en hak grof. Snij de zalm in blokjes van 2 centimeter.

  2. 2

    Smelt de boter en stoof de sjalot en knoflook 1 minuut aan. Voeg de rijst toe en bak al roerend tot de rijst glazig wordt. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg 2 pollepels kippenbouillon toe en laat al roerend inkoken. Voeg opnieuw kippenbouillon toe en laat zacht inkoken. Herhaal tot de rijst gaar is.

  3. 3

    Voeg de zeekraal, stukjes zalm, parmezaan en 2 klontjes boter toe. Roer zacht en laat de zalm nog even mee garen. Werk af met peper en serveer met een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Pel en plet de knoflook. Verwarm de kippenbouillon. Spoel de zeekraal en hak grof. Snij de zalm in blokjes van 2 centimeter.

  2. 2

    Smelt de boter en stoof de sjalot en knoflook 1 minuut aan. Voeg de rijst toe en bak al roerend tot de rijst glazig wordt. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg 2 pollepels kippenbouillon toe en laat al roerend inkoken. Voeg opnieuw kippenbouillon toe en laat zacht inkoken. Herhaal tot de rijst gaar is.

  3. 3

    Voeg de zeekraal, stukjes zalm, parmezaan en 2 klontjes boter toe. Roer zacht en laat de zalm nog even mee garen. Werk af met peper en serveer met een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.