Recept

Venkelsalade met granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze venkelsalade van Wim Lybaert is lekker fris. Tip van Wim: "Van deze salade kun je gerust ook nog ’s anderendaags of de dag erna eten: de venkel blijft mooi krokant. Ideaal voor bij een stukje gegrilde vis."

bereiding
  1. 1

    Snij het loof van de venkelknollen en hou het apart. Haal het dikke buitenste blad weg en trek met een aardappelmesje de resterende draadjes van de grootste bladeren; die wil je niet in je salade! Snij de venkel in 4 stukken, haal er met een scherp mes de harde onderkant uit en rasp de parten fijn met een mandoline.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen en hou hem apart. Pers de citroen uit. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het citroensap en flink wat peper. Overgiet de venkel met de vinaigrette.

  3. 3

    Rist de dragonblaadjes van de stengels, verwijder de stelen van het peterselieblad en hak alles fijn. Reken op 2 eetlepels van elk kruid. Meng de kruiden met de venkel. Snij de pecorino in dobbelsteentjes en voeg toe.

  4. 4

    Halveer de granaatappel. Hou 1 helft met de platte kant naar beneden boven een grote kom en sla met een lepel hard op de bolle kant: de pitjes springen er zo vanzelf uit. Blijf slaan tot alle pitjes uit de schil zijn. Doe hetzelfde met de andere helft. Haal eventuele velletjes uit de kom.

  5. 5

    Meng de pitjes onder de venkelsalade en werk af met wat gehakt venkelgroen en citroenschil naar smaak. Voeg geen zout toe, de kaas zorgt voor de zoute toets.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Venkelsalade met granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!