Recept

Verse gnocchi met dragonpesto en gesauteerde sluimerwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vegetarische gnocchi tover je met de glimlach op tafel. De gesauteerde sluimerwtjes zorgen voor een extra bite.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de gnocchi. Leg de aardappelen op een bakplaat, prik er met een mes een gaatje in en gaar ze 1 uur in de oven of tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Snij de aardappelen in 4 zodat de warme stoom kan ontsnappen, verwijder de schil en prak ze fijn. Laat kort afkoelen en kneed samen met de bloem en het ei tot een vast deeg. Laat het deeg zeker 30 minuten rusten.

  3. 3

    Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot rolletjes van 1 cm dik. Snij er kleine rechthoekjes van en duw er streepjes in met een vork. Zet in de koelkast tot je ze gaat koken.

  4. 4

    Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen. Snij 60 gram van de cheddar in blokjes. Rooster de cashewnoten in een droge pan. Doe de cashewnoten, de knoflook, de cheddar, de peterselie, de blaadjes van de dragon, de citroenschil en een grote scheut olijfolie in een blender en hak tot een pesto. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Breng water met een snuif zout aan de kook en kook de gnocchi beetgaar in enkele minuten.

  6. 6

    Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de sluimerwtjes 3 tot 5 minuten op een hoog vuur. Schud de pan af en toe op en kruid met peper en zout.

  7. 7

    erveer de gnocchi met de pesto, de gesauteerde sluimerwtjes en extra geraspte cheddar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verse gnocchi met dragonpesto en gesauteerde sluimerwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!