Gegrilde witte asperges met biersabayon en garnaaltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde witte asperges met biersabayon en garnaaltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Asperges en garnalen, dat is een match made in heaven. Afwerken doe je met deze verrassend zachte biersabayon. Puur lentegenot!

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges tot net onder het zachte kopje. Zet een kookpot met 2 liter water, de asperges en 1 eetlepel zout op het vuur. Breng aan de kook en laat 2 minuten koken.

  2. 2

    Zet van het vuur en laat de asperges in het water tot ze beetgaar zijn. Dat duurt ongeveer nog 5 tot 8 minuten. Giet af en laat de asperges goed uitlekken.

  3. 3

    Wrijf de asperges in met olijfolie. Verhit een grillpan, gril de asperges en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en snipper de dragon. Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker luchtig op au bain-marie. Giet er voorzichtig en al kloppend het bier onder tot je een luchtige sabayon hebt. Voeg de gehakte dragon toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  5. 5

    Serveer de gegrilde asperges met de sabayon en verse garnalen.

  6. 6

    TIP: Gooi nooit het kookvocht van je asperges weg. Water met zoveel smaak is goud waard. Als basis voor een soep of saus of om je risotto mee te bereiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges tot net onder het zachte kopje. Zet een kookpot met 2 liter water, de asperges en 1 eetlepel zout op het vuur. Breng aan de kook en laat 2 minuten koken.

  2. 2

    Zet van het vuur en laat de asperges in het water tot ze beetgaar zijn. Dat duurt ongeveer nog 5 tot 8 minuten. Giet af en laat de asperges goed uitlekken.

  3. 3

    Wrijf de asperges in met olijfolie. Verhit een grillpan, gril de asperges en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en snipper de dragon. Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker luchtig op au bain-marie. Giet er voorzichtig en al kloppend het bier onder tot je een luchtige sabayon hebt. Voeg de gehakte dragon toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  5. 5

    Serveer de gegrilde asperges met de sabayon en verse garnalen.

  6. 6

    TIP: Gooi nooit het kookvocht van je asperges weg. Water met zoveel smaak is goud waard. Als basis voor een soep of saus of om je risotto mee te bereiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.