Recept

Spaghetti met gegrilde groene asperges en scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Laat de tomaatjes zachtjes karamelliseren door een flinke scheut goede balsamicoazijn toe te voegen voor je ze in de oven zet.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de tomaatjes. Pel en pers de knoflook. Meng 2 teentjes met een flin­ke scheut olijfolie, de tijm, de rozemarijn en het venkelpoe­der. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de knoflookolie. Gaar ze 10 tot 12 minuten in de oven.

  2. 2

    Meng de rest van de geperste knoflook met een flinke scheut olijfolie, peper en zout en marineer er de scampi’s in. Doe ze met de marinade in een pan en roerbak enkele minuten goudbruin en krokant. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

  3. 3

    Kook de spaghetti gaar vol­gens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang wat kookvocht op. Doe de pasta met een beetje van het kookvocht en de mascarpone onder de scampi’s. Schep om.

  4. 4

    Maak de asperges schoon, verwijder het houtachtige uit­ einde. Gril de asperges in enkele minuten krokant op een grillplaat of de BBQ. Kruid ze met peper en zout. Snij ze in schuine stukken.

  5. 5

    Snij de citroen in partjes. Schep de pasta in een mooie kom. Werk af met de gegrilde groene asperges, de kers­tomaatjes, de citroen en de verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met gegrilde groene asperges en scampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!