Pikante garnalensoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pikante garnalensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor wie het graag een tikkeltje pittiger heeft, is deze pikante garnalensoep de perfecte snelle kost. In twintig minuten serveer je deze topper op tafel! Lekker met een lepeltje zelfgemaakte groene curry.

bereiding
  1. 1

    Snij het citroengras fijn. Snij de laoswortel in dunne plakjes of gebruik geraspte laos. Snij de pepertjes in ringen. Snij de witte champignons in partjes.

  2. 2

    Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg het citroengras, de laoswortel, de citroenblaadjes en de Thaise pepertjes toe. Halveer de kerstomaten en voeg eveneens toe. Laat 3 minuten doorkoken.

  3. 3

    Voeg nu de garnalen en de champignons toe. Laat nog een paar minuutjes zachtjes koken. Breng op smaak met het limoensap en de vissaus.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommen en werk af met enkele blaadjes koriander en lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het citroengras fijn. Snij de laoswortel in dunne plakjes of gebruik geraspte laos. Snij de pepertjes in ringen. Snij de witte champignons in partjes.

  2. 2

    Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg het citroengras, de laoswortel, de citroenblaadjes en de Thaise pepertjes toe. Halveer de kerstomaten en voeg eveneens toe. Laat 3 minuten doorkoken.

  3. 3

    Voeg nu de garnalen en de champignons toe. Laat nog een paar minuutjes zachtjes koken. Breng op smaak met het limoensap en de vissaus.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommen en werk af met enkele blaadjes koriander en lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.