Ovenplaat met rode bietjes, krieltjes, halloumi en kervelpesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenplaat met rode bietjes, krieltjes, halloumi en kervelpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets zo makkelijk als een gerecht uit de oven. Groentjes snijden en garen maar! Deze ovenplaatschotel krijgt nog net dat tikkeltje meer pit dankzij de bietjes, spruitjes én kervelpesto.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes. Halveer de spruites en snij de gekookte bietjes in maantjes. Pel de ui en snij in maantjes.

  2. 2

    Meng de balsamicoazijn met de honing, de chilivlokken, 1 koffielepel zout en 3 eetlepels olijfolie. Meng met de rode bietjes, spruitjes en ui. Spoel de krieltjes, snij ze in 4, meng met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Schep de spruitjesmengeling op een bakplaat, leg de krieltjes ertussen en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Maak intussen de pesto. Pel en plet de knoflook. Doe de knoflook, kervel, bladpeterselie, cashewnoten, geraspte parmezaan en 4 eetlepels olijfolie in een blender en maal fijn. Doe er enkele druppels citroensap bij en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg de halloumi op de groenten en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met hoopjes kervelpesto en extra kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes. Halveer de spruites en snij de gekookte bietjes in maantjes. Pel de ui en snij in maantjes.

  2. 2

    Meng de balsamicoazijn met de honing, de chilivlokken, 1 koffielepel zout en 3 eetlepels olijfolie. Meng met de rode bietjes, spruitjes en ui. Spoel de krieltjes, snij ze in 4, meng met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Schep de spruitjesmengeling op een bakplaat, leg de krieltjes ertussen en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Maak intussen de pesto. Pel en plet de knoflook. Doe de knoflook, kervel, bladpeterselie, cashewnoten, geraspte parmezaan en 4 eetlepels olijfolie in een blender en maal fijn. Doe er enkele druppels citroensap bij en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg de halloumi op de groenten en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met hoopjes kervelpesto en extra kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.