Recept

Citrustaart met meringue en thee

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb je geen crème-brûléebrander? Zet de taart even in de oven onder de grill. Hou ze wel goed in de gaten.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met de boter. Splits de eieren. Maak een kuiltje en doe er 1 eidooier in. Voeg er een klein beetje ijswater aan toe. Voeg een snuif zout en een snuif suiker toe. Kneed tot een bol en wikkel die in vershoudfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Pers de citroenen en de pompelmoes. Verwarm het sap in een steelpan. Doe het maïszetmeel in een kom. Voeg 150 gram rietsuiker en de resterende 4 eidooiers toe. Voeg een beetje citrussap toe en meng.

  3. 3

    Voeg de groene thee toe aan de rest van het sap. Zeef het mengsel en voeg beetje bij beetje toe aan de eidooiers. Doe in een pannetje.

  4. 4

    Verwarm de vulling op het vuur en klop op tot een vaste massa. Roer er een klontje boter onder. Stort uit in een ovenschotel en bedek met vershoudfolie. Laat 10 minuten afkoelen in de diepvries.

  5. 5

    Rol het deeg dun uit. Beboter en bebloem de taartvorm (28 cm) en leg het deeg erin. Prik gaatjes in de bodem en bak 20 minuten in de oven op 180°C.

  6. 6

    Maak de meringue. Doe 300 gram suiker en een snuifje zout bij de eiwitten. Klop alles op tot een stevige massa. Doe in een spuitzak.

  7. 7

    Bedek de taartbodem met de pudding en spuit er meringue op. Brand de meringue lichtjes met de crème-brûléebrander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citrustaart met meringue en thee

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!