Recept

Gevulde Servische paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht is perfect voor als je kookt voor jou alleen. Tip van Loïc: “Ik bak de helft van het gehakt voor de lekker krokante smaak, het rauwe gehakt doet dienst als lijm voor de vulling.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappel en snij ‘m in stukken. Spoel ‘m en kook ‘m in gezouten water. Giet de aardappelen af.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Snij de wortel, selder en ui in fijne brunoise.

  3. 3

    Maak een roux van gelijke delen olijfolie en bloem, roer goed om en laat even aanbakken in de pan. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe en blus met koud water. Roer tot een gladde saus. Voeg de wortel, selder en 1/4 van de ui toe aan de saus. Breng op smaak met tijm, laurier, peper en zout.

  4. 4

    Pel en snipper de knoflook. Stoof 1/4 van de ui en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de helft van het gehakt toe. Kruid met paprikapoeder. Voeg de ongekookte rijst toe aan het gebakken gehakt en schep goed om.

  5. 5

    Snij het hoedje van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Meng het gebakken gehakt met het rauwe gehakt. Vul er de paprika mee. Zet de paprika rechtop in de saus en laat zo 45 minuten garen.

  6. 6

    Stoof de rest van de ui aan in boter. Kruid met wat paprikapoeder. Voeg de aardappelen toe en stamp tot een puree. Voeg een klein beetje van de groentesaus toe om de puree smeuïg te maken.

  7. 7

    Kruid de paprika’s met peper. Serveer de paprika’s met de puree en een lepeltje van de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde Servische paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!