Recept

Biryani met scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Biryani is een traditioneel gerecht dat op een klassieke Indische bruiloft wordt geserveerd. Opgelet: de scampi's moeten 2 uur marineren. 

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Meng de kurkuma, het chilipoeder en het zout onder de Griekse yoghurt. Pel de scampi’s en laat ze er 2 uur in marineren.

  2. 2

    Rooster de kardemom en komijnzaadjes in een pan op middelhoog vuur. Pel en snipper de uien en stoof ze mee met de specerijen. Spoel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en stoof enkele minuten mee met de uien.

  3. 3

    Maak de chilipeper schoon en snipper ’m fijn. Schil de gember en snij ‘m fijn. Pel en plet de knoflook. Doe de tomatenpuree bij in de pan en voeg de chilipeper, gember en knoflook toe. Bak even mee. Voeg het korianderpoeder toe en tot slot de gemarineerde scampi’s.

  4. 4

    Doe de scampi’s in de pan, zet het vuur hoger en schroei de scampi’s dicht. Zet het vuur opnieuw zachter, plaats het deksel erop en bak nog zo’n 5 minuten. Voeg dan de gevogeltebouillon toe.

  5. 5

    Week de saffraan en de garam masala in de warme melk en meng onder de scampisaus. Laat nog even inkoken, zet het vuur uit en laat nog 5 minuten rusten.

  6. 6

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over de kommetjes en lepel er de scampi’s en saus over. Werk af met verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biryani met scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!