Drumsticks in zoetzure saus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Drumsticks in zoetzure saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De drumstick is de onderbout van de kippenbout. Er zit weinig, maar wel sappig vlees aan. Perfect als knabbeltje voor op de barbecue, of als borrelhapje.

bereiding
  1. 1

    Roer de ingrediënten voor de zoetzure saus in een kommetje door elkaar en zet opzij. Kruid de drumsticks met peper en zout. Wentel ze eerst door het maïszetmeel, vervolgens door de eieren en dan opnieuw door het maïszetmeel. Frituur ze in delen goudbruin en gaar.

  2. 2

    Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Fruit de ui, knoflook, pompoen- en pastinaakblokjes en paprika in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de savooikool toe en laat slinken. Giet er de zoetzure saus bij en breng aan de kook.

  3. 3

    Zet het vuur laag en voeg de drumsticks toe. Laat 10 minuten op een zacht vuur garen. Werk het gerecht voor het serveren af met de lente-ui en de sesamzaadjes. Serveer met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Roer de ingrediënten voor de zoetzure saus in een kommetje door elkaar en zet opzij. Kruid de drumsticks met peper en zout. Wentel ze eerst door het maïszetmeel, vervolgens door de eieren en dan opnieuw door het maïszetmeel. Frituur ze in delen goudbruin en gaar.

  2. 2

    Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Fruit de ui, knoflook, pompoen- en pastinaakblokjes en paprika in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de savooikool toe en laat slinken. Giet er de zoetzure saus bij en breng aan de kook.

  3. 3

    Zet het vuur laag en voeg de drumsticks toe. Laat 10 minuten op een zacht vuur garen. Werk het gerecht voor het serveren af met de lente-ui en de sesamzaadjes. Serveer met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.