Recept

Broodje bavette met gegrild witloof en chiliboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zeg niet zomaar steak sandwich tegen dit broodje bavette!

bereiding
  1. 1

    Snij de witloofstronkjes overlangs in twee. Meng de blaadjes van de takjes tijm met de honing, de balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie en marineer hier het witloof 30 minuten in.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Leg de chilipepers op de grill en bak kort aan. Hak ze fijn. Meng 1 koffielepel van de jngesneden chilipeper met de fijngehakte knoflook en 100 gram van de gezouten boter. Hou de boter op kamertemperatuur.

  3. 3

    Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

  4. 4

    Gril de halve witloofstronkjes tot ze een beetje zacht worden, snij daarna in 2 of 3 repen. Kruid het vlees met peper en zout, wrijf in met olijfolie, leg op de grill en bak elke kant 2 minuten. Laat het vlees 5 minuten rusten.

  5. 5

    Bestrijk de broodjes met de chiliboter en beleg met reepjes gegrild witloof. Snij het vlees tegen de draad in reepjes en leg die ook op het broodje. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje bavette met gegrild witloof en chiliboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!