Recept

Appelpannenkoek met gezouten dulce de leche

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dulce de leche is een heerlijke karamelpasta op basis van melk. Superlekker op je pannenkoek! Dulce de leche kun je 4 à 5 dagen bewaren in de koelkast. Je vindt het ook kant-en-klaar in de supermarkt.

bereiding
 1. 1

  Leg het blikje gesuikerde gecondenseerde melk in een hoge kookpot, vul met water tot het blikje onderstaat. Breng aan de kook en laat zachtjes 3.30 uur koken. Zorg dat het blikje steeds onder water staat, zoniet kan het ontploffen. Laat na de kooktijd kort afkoelen, open en meng met een snuif zout.

 2. 2

  Klop de eieren op met de melk, de bloem, de suiker en een snuifje zout. Meng niet te lang, dan krijg je taaie pannenkoeken. Schil de appel, snij in dunne plakjes en besprenkel met een beetje citroen.

 3. 3

  Verhit een pan met antiaanbaklaag, smelt een klontje boter in de pan en giet het beslag in de pan. Leg wat plakjes appel in de pannenkoek en laat op een middelhoog vuur 2 à 3 minuten garen. Draai om en bak nog eens 2 minuten.

 4. 4

  Warm de helft van het potje dulce de leche op met 40 ml room. Serveer de appelpannenkoeken met de gezouten dulce de leche.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelpannenkoek met gezouten dulce de leche

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!