Recept

Bucatini met groene asperges, erwtjes en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke Italiaanse pasta met frisse voorjaarsgroenten!

Bucatini lijkt op spaghetti, maar is iets dikker van structuur en heeft in het midden een kleine holte. Ideaal dus om lekker veel saus onder te mengen, want de pasta neemt de saus helemaal op.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de erwtjes en de aspergepunten 4 minuten in gezouten water. Bak de pancetta krokant in een droge koekenpan.

  2. 2

    Pel de sjalot en snipper ze fijn. Bak ze in 20 gram boter glazig. Voeg de bloem toe en roerbak 2 minuten. Giet er de melk bij en laat de saus indikken.

  3. 3

    Voeg al roerend de room, het citroensap en de geraspte citroenschil toe en laat de saus 3 minuten sudderen. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Trek ondertussen het brood in stukken en blend het fijn. Pel en pers de knoflook. Stoof de knoflook zacht in een klontje boter. Voeg de broodkruimels toe en bak ze goudbruin. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Giet de pasta af en meng hem onder de saus. Verdeel de pasta met de saus over de borden en schep er de pancetta op. Werk de pasta af met de erwtjes, de asperges en het broodkruim. Druppel er nog wat olijfolie over, bestrooi hem met de pecorino en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bucatini met groene asperges, erwtjes en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!