Recept

Sterretjesravioli met kabeljauw, bospaddenstoelen en truffelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze ravioli is lekker feestelijk. Ideaal voor het kerstmenu als je visliefhebbers over de vloer krijgt. 

bereiding
  1. 1

    Pocheer de kabeljauw 4 minuten in gezouten water. Giet af en prak de vis met een vork. Meng er de ricotta en de peterselie door en breng op smaak met de citroenrasp, peper en zout.

  2. 2

    Rol het pastadeeg heel dun uit. Gebruik eventueel een pastamachine. Snij met een stervormig uitsteekvormpje 32 sterretjes uit de pasta. Lepel voorzichtig wat van het kabeljauwmengsel op de helft van de sterretjes en bestrijk de randen met water. Dek af met de resterende sterretjes. Kook de raviolisterren 3 minuten in kokend gezouten water.

  3. 3

    Bak het sjalotje met de geperste knoflook glazig in boter. Voeg de paddenstoelen toe en bak goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak de salieblaadjes krokant in hete olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Maak de saus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat 5 minuten garen. Roer er de room en de melk in kleine hoeveelheden door. Lepel er de truffelolie, de geraspte truffel en de kaas door en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de sterravioli over de borden. Schep er de paddenstoelen bij, druppel er de saus over en werk af met de krokante salieblaadjes en eventueel wat extra parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sterretjesravioli met kabeljauw, bospaddenstoelen en truffelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!