Hartig breekbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartig breekbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit breekbrood is helemaal homemade en ideaal om mee uit te pakken. Perfect om te serveren bij een brunch! Opgelet: het brood moet een nachtje rusten.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg. Warm de melk en de boter op in een pannetje en voeg het zout en de suiker toe. Roer tot de boter is gesmolten. Zet van het vuur en laat lauwwarm worden. Meng de gist met de lauwe melk en laat 10 minuten staan, tot het mengsel lichtjes begint te schuimen.

  2. 2

    Meng in de keukenrobot of met de hand de bloem met het melkmengsel en de losgeklopte eieren. Kneed 10 minuten tot een zacht deeg. Zet het deeg afgedekt 1 uur weg op een warme plaats.

  3. 3

    Hak de peterselie fijn. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook en de peterselie met 3 eetlepels olijfolie.

  4. 4

    Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en rol uit tot 1 cm dikte. Snij het deeg in vierkantjes die nog moeten kunnen rijzen. Kwast ze in met de knoflookolie en beleg met gemalen cheddar en boerenham.

  5. 5

    Vet een bakvorm van 12x22 cm in met olijfolie en bestrooi met wat bloem. Zet de bakvorm rechtop en stapel de deegplakjes met beleg op elkaar in de vorm. Zet de bakvorm weer horizontaal, dek losjes af met plasticfolie en zet 1 nacht in de koelkast.

  6. 6

    Haal de ochtend erna uit de koelkast, verwijder de plasticfolie en laat nog 1uur op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet dan 30 minuten in de oven. Serveer lauw of afgekoeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg. Warm de melk en de boter op in een pannetje en voeg het zout en de suiker toe. Roer tot de boter is gesmolten. Zet van het vuur en laat lauwwarm worden. Meng de gist met de lauwe melk en laat 10 minuten staan, tot het mengsel lichtjes begint te schuimen.

  2. 2

    Meng in de keukenrobot of met de hand de bloem met het melkmengsel en de losgeklopte eieren. Kneed 10 minuten tot een zacht deeg. Zet het deeg afgedekt 1 uur weg op een warme plaats.

  3. 3

    Hak de peterselie fijn. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook en de peterselie met 3 eetlepels olijfolie.

  4. 4

    Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en rol uit tot 1 cm dikte. Snij het deeg in vierkantjes die nog moeten kunnen rijzen. Kwast ze in met de knoflookolie en beleg met gemalen cheddar en boerenham.

  5. 5

    Vet een bakvorm van 12x22 cm in met olijfolie en bestrooi met wat bloem. Zet de bakvorm rechtop en stapel de deegplakjes met beleg op elkaar in de vorm. Zet de bakvorm weer horizontaal, dek losjes af met plasticfolie en zet 1 nacht in de koelkast.

  6. 6

    Haal de ochtend erna uit de koelkast, verwijder de plasticfolie en laat nog 1uur op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet dan 30 minuten in de oven. Serveer lauw of afgekoeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.