Recept

Maïstortilla's met gepekelde groentjes en lamsballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Groenten fermenteren is niet moeilijk, maar je moet er je tijd voor nemen. Probeer het zelf een keer. Je hebt alleen gesteriliseerde weckpotten nodig en een portie geduld. Begin 1 dag op voorhand met dit recept. Met dit recept vul je 2 à 3 glazen bokalen met gepekelde groentjes. Ze blijven 2 à 3 weken houdbaar in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Begin 1 dag op voorhand. Spoel alle groenten. Pel de sjalotjes en de knoflook en snij de roosjes van de bloemkool. Snij de knoflook, de radijzen en de bloemkool in plakjes, de wortelen, de komkommer en de sjalot in fijne reepjes. Verdeel de groenten, de knoflook en de sjalotjes over 2 à 3 glazen bokalen.

  2. 2

    Breng in een pannetje 500 ml water aan de kook met de azijn, het zout, de suiker, de laurierblaadjes, de takjes tijm, de peperbolletjes, de korianderzaadjes en het venkelzaad en laat alles 2 minuten koken. Giet het mengsel in de glazen potten. Verdeel de kruiden goed over de bokalen. Giet tot 1 cm onder de rand van de bokaal, sluit af en laat enkele uren afkoelen. Zet dan zeker 1 dag in de koelkast. De gepekelde groenten kun je 2 à 3 weken bewaren in de koelkast.

  3. 3

    Meng het lamsgehakt met het ei en het paneermeel, kruid met ½ koffielepel garam massala, peper en zout. Rol balletjes van het lamsgehakt en bak ze in een scheut olijfolie goudbruin en gaar.

  4. 4

    Serveer de gepekelde groentjes met de lamsgehaktballetjes op een maïstortilla. Werk af met verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maïstortilla's met gepekelde groentjes en lamsballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!