Hartverwarmende eggnog
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartverwarmende eggnog

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditie onder de kerstboom: een glaasje zalige eggnog.

bereiding
  1. 1

    Warm de melk en de room op samen met het uitgeschraapte vanillestokje, het kaneelstokje en de nootmuskaat. Laat even trekken en verwijder dan het vanille- en het kaneelstokje.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop in een pannetje de eidooiers luchtig met de suiker, voeg geleidelijk het warme melk- roommengsel toe. Verhit al roerend en laat indikken tot de gewenste dikte. Roer er dan de rum door. Laat niet koken, anders schift de eggnog.

  3. 3

    Drink de eggnog warm of koud, lekker met een toefje slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Warm de melk en de room op samen met het uitgeschraapte vanillestokje, het kaneelstokje en de nootmuskaat. Laat even trekken en verwijder dan het vanille- en het kaneelstokje.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop in een pannetje de eidooiers luchtig met de suiker, voeg geleidelijk het warme melk- roommengsel toe. Verhit al roerend en laat indikken tot de gewenste dikte. Roer er dan de rum door. Laat niet koken, anders schift de eggnog.

  3. 3

    Drink de eggnog warm of koud, lekker met een toefje slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.