Recept

Hartverwarmende eggnog

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditie onder de kerstboom: een glaasje zalige eggnog.

bereiding
  1. 1

    Warm de melk en de room op samen met het uitgeschraapte vanillestokje, het kaneelstokje en de nootmuskaat. Laat even trekken en verwijder dan het vanille- en het kaneelstokje.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop in een pannetje de eidooiers luchtig met de suiker, voeg geleidelijk het warme melk- roommengsel toe. Verhit al roerend en laat indikken tot de gewenste dikte. Roer er dan de rum door. Laat niet koken, anders schift de eggnog.

  3. 3

    Drink de eggnog warm of koud, lekker met een toefje slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartverwarmende eggnog

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!