Jus van rode wijn en steranijs
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Jus van rode wijn en steranijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Alle smaken van kerst en winter in een sausje. 

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper fijn. Pel en plet de knoflook. Schil de wortel en snij in plakjes.

  2. 2

    Smelt een klontje boter en stoof hierin de sjalot, knoflook en wortel aan. Voeg de tijm, rozemarijn en steranijs toe. Blus met de rode wijn en kalfsfond en laat minstens 10 minuten inkoken of tot de gewenste dikte. Zeef de saus en kruid bij met peper en zout.

  3. 3

    Kort voor het serveren warm je de saus op en voeg je 4 klontjes ijskoude boter toe. Roer met een garde tot de boter gesmolten is, laat niet meer koken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper fijn. Pel en plet de knoflook. Schil de wortel en snij in plakjes.

  2. 2

    Smelt een klontje boter en stoof hierin de sjalot, knoflook en wortel aan. Voeg de tijm, rozemarijn en steranijs toe. Blus met de rode wijn en kalfsfond en laat minstens 10 minuten inkoken of tot de gewenste dikte. Zeef de saus en kruid bij met peper en zout.

  3. 3

    Kort voor het serveren warm je de saus op en voeg je 4 klontjes ijskoude boter toe. Roer met een garde tot de boter gesmolten is, laat niet meer koken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.