Recept

Wildgehaktpie met veenbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een taart om stukje voor stukje van te genieten! Heerlijk als hapje bij het aperitief voor kerst. Voor een extra feestelijk effect gebruik je wildgehakt, maar gewoon gemengd gehakt kan ook.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Rist de blaadjes van de takjes tijm. Verhit een scheutje olijfolie en bak de sjalot, knoflook en tijmnaaldjes 3 minuten. Voeg bij het wildgehakt, meng goed en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Steek zoveel mogelijk rondjes van ongeveer 8 cm diameter uit het bladerdeeg. Leg op elk rondje bladerdeeg een lepeltje wildgehakt en duw elk bladerdeegrondje aan de zijkanten dicht met je duim en wijsvinger. Leg een vel bakpapier in een taartvorm van 24 cm diameter. Vul de taartvorm met bladerdeegpakketjes, van de rand naar het midden. Bak 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Zet intussen een steelpannetje op het vuur met de veenbessen, de suiker, het sap van de sinaasappel, 80 milliliter water en een flinke snuif kaneel en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe en laat dan afkoelen.

  4. 4

    Haal de taart uit de bakvorm, lepel er de compote over en werk af met verse dille. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wildgehaktpie met veenbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!